[Garnalennet] wandeltocht Lauwersmeer

Janny en Gerard du Bois indeweer op hetnet.nl
Zo Jun 14 22:06:43 CEST 2009


Wandeltocht door het Lauwersmeer 

  

Samen met medewerkers van het Nationaal Park Lauwersmeer en Defensie, organiseert Staatsbosbeheer in het kader van het 40-jarig bestaan van het Lauwersmeer een Jubileumwandeltocht op zondag 21 juni.

Men kan inschrijven tussen 11.00 en 13.00 uur in de Visserijhaven van Lauwersoog. De kosten bedragen € 1,- per persoon.

Deze wandeltocht van 12 kilometer gaat door het militair oefenterrein De Marnewaard en het Nationaal Park Lauwersmeer. In De Marnewaard krijgen deelnemers uitleg over alles wat daar groeit en bloeit. Onderweg kan het oefendorp Marnehuizen worden bezocht, waar militairen tekst en uileg  geven. Eveneens wordt De Bosschuur aangedaan, het kantoor en werkschuren van Staatsbosbeheer Lauwersmeer. Daar geven medewerkers van die dienst uitgebreid informatie. Ook zullen mensen van de Rijksuniversiteit Groningen aanwezig zijn om uitleg te geven over hun onderzoeken in het Nationaal Park Lauwersmeer en De Marnewaard.

De tocht eindigt voorlopig bij Restaurant Suyderoogh. Daar kan men inschepen in de legendarische, voormalige, reddingsboot Gebroeders Luden of in de historische Wieringer Aak.

Deze brengen de deelnemers terug naar de Visserijhaven waar tegen inlevering van de stempelkaart een herinneringsmedaille kan worden afgehaald.

 



Informatie kunt u inwinnen bij boswachter Jan Willems,

De Rug 1,

9976 VT Lauwersoog.

Telefoon: 0519-345140

Mobiel: 06-23266685

e-mail: j.willems op staatsbosbeheer.nl 
------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is verwijderd...
URL: http://sigmund.vandervlis.nl/pipermail/garnalennet/attachments/20090614/9c8bba6c/attachment.htm 


Meer informatie over de Garnalennet maillijst