[Garnalennet] open dag Nationaal Park

Janny en Gerard du Bois indeweer op hetnet.nl
Vr Apr 30 10:19:14 CEST 2010 

Excursieproefdag Nationaal Park Lauwersmeer 

 

 

 

In het Nationaal Park Lauwersmeer wordt ieder jaar een uitgebreid en interessant excursieprogramma geboden voor de vele gasten die dit bijzondere gebied bezoeken.

Op zaterdag 15 mei van 12.00 tot 17.00 uur kan het publiek alvast een voorproefje nemen tijdens de Excursieproefdag die plaatsvindt op Natuurlijk Kollumeroord, Slikweg 2 te Kollumperpomp. Er is voor jong en oud deze middag van alles te beleven. Alle activiteiten zijn deze dag gratis!

 

 

Op deze dag zullen niet alleen de excursieaanbieders aanwezig zijn, maar ook diverse andere organisaties, die op de één of andere manier verbonden zijn met het Nationaal Park Lauwersmeer.

Het Buitenbedrijf Natuurlijk Kollumeroord presenteert zich met tal van activiteiten zoals boogschieten, een klimwand,varen in mini-bootjes, een speurtocht, etc.

Het Natuurtheater van Freya Noest komt, evenals Insektenwereld uit Leens. Ook de Natuurschool uit Groningen laat hun programma voor de jeugd zien. 

Om te leren hoe je het beste foto's in de natuur kunt maken, is Meindert van Dijk aanwezig. Boswachters van Staatsbosbeheer en een IVN-gids nemen de bezoekers mee op een korte excursie.

Ook de rondvaartboot Vlinderbalg ligt aangemeerd en zal een paar tochtjes met belangstellende bezoekers doen.

Veel organisaties en bedrijven zullen zich deze dag presenteren, zoals IVN Groningen/Haren met een boekenkraam, IVN NO Friesland met een mobiele vogelkijkhut, Lauwershof met biologisch fruit, Wâldfrucht met Waddengoudproducten, Vogelopvangcentrum Fûgelpits uit Moddergat. Kortom er is veel te beleven!

Kinderen en volwassenen zullen zich niet vervelen. De hele dag is er muziek en acrobatiek, een valkenier laat het beste van zijn vogels zien, Slagerij Menno Hoekstra is aanwezig met lekkere hapjes, de Hengelsportfederatie presenteert zich en er zal een imker aanwezig zijn.

 

Voor het complete programma zie www.lauwersmeer.org
------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://sigmund.vandervlis.nl/pipermail/garnalennet/attachments/20100430/57e47190/attachment.htm>
------------- volgend deel ------------
Een niet-tekst bijlage is gescrubt...
Naam: niet beschikbaar
Type: image/jpeg
Grootte: 5308 bytes
Omschrijving: niet beschikbaar
URL : <http://sigmund.vandervlis.nl/pipermail/garnalennet/attachments/20100430/57e47190/attachment.jpeg>


Meer informatie over de Garnalennet maillijst