[Garnalennet] 2 oktober bird watch

janny gerard du bois indeweer op hetnet.nl
Di Sep 27 10:00:20 CEST 2011


Nationaal Park Lauwersmeer doet mee aan Europese vogelkijkdag
 

Op zondag 2 oktober gaan Staatsbosbeheer en IVN op stap om vogels te kijken en te tellen. Zij doen dit samen met meer dan 100 andere vogelwerkgroepen in ons land. In totaal tellen zij op ongeveer 150 verschillende plaatsen zoveel mogelijk vogels. Zij doen dit in het kader van de Euro Birdwatch van BirdLife International.

 

Op alle plaatsen waar vogels voorkomen, maar speciaal daar waar veel vogeltrek te zien is, tellen de vogelaars alle verschillende soorten en hun aantallen. In Nationaal Park Lauwersmeer zullen op zondag 2 oktober van 8.00 tot circa 13.00 uur alle vogels bij de vogelhut aan het Jaap Deensgat geteld worden. Bezoekers zijn van harte welkom om mee te tellen of meer te horen en te zien van het fascinerende verschijnsel van de vogeltrek.

 

Elk jaar doen vele tienduizenden vogelaars mee, verspreidt over 35 Europese landen. Aan het einde van zondagmiddag 2 oktober verzamelt Vogelbescherming Nederland (in samenwerking met de uitstekende vogeltrekwebsite www.trektellen.nl) de vogelgegevens uit Nederland. Vorig jaar ging het bijvoorbeeld om ruim 311.000 vogels, van 191 soorten. Tijdens voorgaande edities van dit evenement werden in Nederland al eens meer dan 660.000 vogels geteld! Dit is voor een belangrijk deel afhankelijk van het weer.

 

BirdLife International is de organisatie die wereldwijd actief is voor de bescherming van vogels en hun leefgebieden. Vogelbescherming Nederland is de Nederlandse Partner van BirdLife International en daarmee de nationale vertegenwoordiger. In ons land zetten duizenden vrijwilligers, aangesloten bij vele lokale of regionale vogelwerkgroepen, zich actief in voor de bescherming van vogels.

 
------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://sigmund.vandervlis.nl/pipermail/garnalennet/attachments/20110927/434268a8/attachment.html>


Meer informatie over de Garnalennet maillijst