[Garnalennet] persbericht vogels tellen

janny gerard du bois indeweer op hetnet.nl
Do Sep 27 16:44:19 CEST 2012


PERSBERICHT

 

 

Nationaal Park Lauwersmeer doet mee aan Europese vogelkijkdag
 

Europa telt massaal vogels op zaterdag 6 oktober 

 

Op zaterdag 6 oktober a.s. gaan Staatsbosbeheer en IVN op stap om vogels te kijken en te tellen. Zij doen dit samen met ruim 100 andere vogelwerkgroepen verspreid over ons land. Zij doen dit in het kader van de Euro Birdwatch, het Europese vogeltel-evenement van BirdLife International.

 

Op plaatsen waar veel vogeltrek te zien is, tellen vogelkenners alle verschillende soorten en hun aantallen. In Nationaal Park Lauwersmeer zullen die dag alle vogels bij de vogelkijkhut aan het Jaap Deensgat geteld worden.

 

Elk jaar doen tienduizenden vogelaars mee aan dit evenement in 38 Europese landen. Aan het einde van middag verzamelt Vogelbescherming Nederland (in samenwerking met de vogeltrekwebsite www.trektellen.nl) de vogelgegevens uit heel Nederland. Jaarlijks worden tienduizenden vogels gezien, met in sommige jaren aantallen van boven de 600.000, verdeeld over meer dan 200 verschillende soorten. In heel Europa werden vorig jaar zelfs bijna 5 miljoen vogels geteld!  De hoeveelheid trekvogels is sterk afhankelijk van het weer.

 

BirdLife International is de organisatie die wereldwijd actief is voor de bescherming van vogels en hun leefgebieden. Vogelbescherming Nederland is de Nederlandse Partner van BirdLife International. In ons land zetten duizenden vrijwilligers, aangesloten bij vele lokale of regionale vogelwerkgroepen, zich actief in voor de bescherming van vogels.

 

Bent u geïnteresseerd en wilt u ook eens zien hoe het trektellen in zijn werk gaat? Dan bent u op 6 oktober van 8.00 tot circa 13.00 uur van harte uitgenodigd ons te bezoeken en mee te tellen bij de vogelkijkhut bij het Jaap Deensgat. Vergeet uw verrekijker niet!
------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://sigmund.vandervlis.nl/pipermail/garnalennet/attachments/20120927/9fc70abb/attachment.html>


Meer informatie over de Garnalennet maillijst