[Garnalennet] visserbrug groningen

janny gerard du bois indeweer op hetnet.nl
Ma Jun 17 16:58:31 CEST 2013


Beste mensen, ter aanvulling op het bericht van Els Knol:
De Visserbrug in Groningen zou gestremd worden zoals het bericht dat Els via RTV Noord schrijft. Maar het Watersportverbond kon hier niet mee accoord gaan en heeft met veel inzet van Peter Nannenberg, regiovertegenwoordiger Groningen, het hiervolgende voor de doorgaande staande mastroute door Groningen bereikt. (bericht op de site van het Watersportverbond half mei)
groeten, Janny du Bois

16 mei 
De gemeente Groningen heeft besloten de aangekondigde stremmingen bij de Visserbrug te herzien. Deze stremmingen zouden voor ernstige hinder zorgen op de Staande Mast Route. Dit na stevig aandringen van het Regioteam Groningen/Drenthe. 

De Visserbrug is een schakel in de Staande Mast Route. De vaarverbinding voor zeiljachten met staande mast om binnendoor van Delfzijl naar Zeeland te varen. Voor jachten is geen andere, veilige route binnendoor en er wordt dan ook veel gebruik gemaakt van deze route. 

Door de geplande onderhoudswerkzaamheden zou de Visserbrug in de week van 3 tot 7 juni volledig gestremd zijn. Tevens zou van 20 mei tot begin december de brug alleen worden bediend tussen 10.00 en 10.30 uur en 14.00 en 14.30 uur. Het Watersportverbond werd onaangenaam verrast door deze aankondiging en heeft hiertegen meteen bezwaar gemaakt (zie ook ons bericht: Onderhoud Visserbrug wringt)

De gemeente Groningen heeft aan de regiovertegenwoordiger laten weten dat de Visserbrug van 27 mei tot half november normaal wordt bediend, tenzij werkzaamheden dit onmogelijk maken. Bijvoorbeeld bij het plaatsen van een noodbrug. In dat geval zal in de avonduren scheepvaart mogelijk worden gemaakt. Er kan dus zo nu en dan wel enig oponthoud zijn. 
Als de slijtlaag wordt aangebracht op de brug zal er een volledige stremming zijn, maar deze wordt beperkt tot maximaal twee dagen (waarschijnlijk 19 en 20 juni) Tijdens de voorbereidende werkzaamheden hiervoor zal de brug overdag gestremd zijn (waarschijnlijk 17 en 18 juni), maar zal in de avonduren doorvaart mogelijk worden gemaakt. Over de avondopeningen en de bediening van de andere bruggen in Groningen volgt nog overleg met de Havendienst van Groningen. Via scheepvaartberichten zal hierover worden gecommuniceerd naar de gebruikers van de Staande Mast Route. Overleg over eventueel te plaatsen borden volgt nog.

Regiovertegenwoordiger, Peter Nannenberg, is blij met het behaalde resultaat: "De stremming is nu veel beperkter dan eerst aangekondigd en het College van Burgemeester en Wethouders heeft het belang van het scheepvaartverkeer voor Groningen onder ogen gezien. Deze stremming is voor de scheepvaart te overzien". 
------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://sigmund.vandervlis.nl/pipermail/garnalennet/attachments/20130617/15d2c29c/attachment.html>


Meer informatie over de Garnalennet maillijst