[Garnalennet] Analyse gebruik/bereik Facebook WSV Lauwerszee

Fred Mathee f.matthee op upcmail.nl
Do Mrt 23 10:17:35 CET 2017


Beste Garnalen,
Begin februari heb ik jullie een mailtje gestuurd over onze besloten facebook groep en onze openbare facebook pagina.
Hier een korte analyse over het gebruik en het bereik van beiden.
1. Besloten Facebook groep: De beheerders zijn Siebe Kuipers, Luuk Knol, Kees Barlage en Fred Matthee. Doel: forum om onze leden/de groepsleden onderling met elkaar te laten communiceren en berichten te plaatsen. De groep is afgeschermd zodat alleen groepsleden de inhoud kunnen zien. De groep heeft momenteel 37 leden. Er is weinig activiteit. De afgelopen maanden zijn er vier berichten gepost die gemiddeld door 26 groepsleden zijn gezien. Er is een discussie gestart over het aan-en afmelden bij de Verkeerspost Schiermonnikoog, deze is door 25 personen gezien en er zijn vijf reacties gekomen.
2. Openbare Facebook pagina: de beheerder van de pagina is Siebe Kuipers en er zijn vier redacteuren: Niels Tempel, Luuk Knol, Els Knol-Licht en Fred Matthee. De pagina wordt gebruikt om informatie/nieuws over de vereniging mee te delen, evenementen aan te kondigen, fotoverslagen van evenementen te plaatsten en informatie te delen over onze vereniging, watersport het algemeen of over ons vaargebied. De pagina heeft 67 volgers. De afgelopen maand zijn 241 personen bereikt, 48% vrouwen en 52 % mannen. De leeftijd verdeling bij de vrouwen is 9%(25-34 jaar), 6%(35-44 jaar), 11%(45-54 jaar), 10%(55-64 jaar) en 10%( 65+), bij de mannen, 15%(25-34 jaar), 7%(35-44 jaar), 9%(45-54 jaar), 9%(55-64 jaar), 11%(65+). Dit jaar zijn er ca. 60 posts geplaatst, gemiddeld werden deze 44 maal bekeken. De meest bekeken posts zij, video vier uur rond de plaat 97 maal, lezing “pracht van het wad”156 maal, radiografisch zeilen met modelboten voor de jeugd 112 maal, lezing Henk de Velde in Joure 77 maal, vrijwilligersdiner 84 maal en Roode Hooft open voor klussers 99 maal.

Voorlopige conclusies:
- de facebook groep wordt weinig gebruikt en heeft een beperkt bereik, zal zijn nut nog moeten bewijzen.
- de facebook pagina is veel gebruikt voor een heel scala aan posts, trekt ook mensen van buiten de vereniging aan en kan heel nuttig zijn nu het vaar/wedstrijd seizoen weer start, vooral voor het aankondigen van evenementen en de verslaglegging daarvan.
Ik zou zeggen, als je nog niet hebt maak een facebook account aan en ga eens kijken....
Met vriendelijke groet,
Fred Matthee, werkgroep PR Lauwerszee

---
Dit e-mailbericht is gecontroleerd op virussen met Avast antivirussoftware.
https://www.avast.com/antivirus
------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://sigmund.vandervlis.nl/pipermail/garnalennet/attachments/20170323/82bcab6a/attachment.html>


Meer informatie over de Garnalennet maillijst