[Garnalennet] Woensdagavondcompetitie 2018

Fred Mathee f.matthee op upcmail.nl
Di Apr 10 20:15:42 CEST 2018


Woensdagavond Competitie 2018



-        Iedere woensdagavond vanaf 23 mei tot en met 12 september wordt er gevaren

-        We houden de SW-factoren aan zoals ze in de lijst van Sailsupport staan vermeld.

-        Wie meedoet aan de WAC geeft aan het begin van het seizoen op wat je standaard zeilvoering is. Dat is een grootzeil+fok. De opgave geldt alleen voor de fok: is het een high-aspect, een genua-1 of genua-2. Hierop wordt de SW-factor gebaseerd. Gaande het seizoen mag je wel kleiner voorzeil voeren, maar niet groter. ( opgave via de “Lauwerszee zeilen” WhatsApp groep of via wedstrijd op lauwerszee.nl).

-        Aan het begin van het seizoen geef je ook op welk speciaal voorzeil je eventueel gaat voeren. Dit is spinnaker of bolle jan, etc. Je geeft er één op, daarop wordt de SW-factor gebaseerd voor het hele seizoen. ( opgave via de “Lauwerszee zeilen” WhatsApp groep of via wedstrijd op lauwerszee.nl).

-        De eerdere afspraak om aan het begin van het seizoen op te geven of je het gehele seizoen solo vaart of niet, komt te vervallen. Per wedstrijd kan iedereen zelf bepalen of hij solo vaart of niet. De SW-factor wordt hierop aangepast.

-        Iedereen geeft aan het eind van de wedstrijd via de “Lauwerszee zeilen WhatsApp groep op: 

o   finishtijd, 

o   solo ja of nee, 

o   speciaal zeil ja of nee.

-        Er wordt in dezelfde baan gevaren als in 2017

-        Puntentelling: Inschatting is dat er max 20 boten meedoen. Per wedstrijd worden 20 punten verdeeld. Als er maar 3 deelnemers zijn, dan krijgen die 20, 19 en 18 punten.

-        Er worden 17 wedstrijden gezeild in het seizoen, hiervan zijn er 5 aftrekwedstrijden. De eindstand wordt dus gebaseerd op 12 WAC wedstrijden per seizoen. Bij cancel van een wedstrijd, telt die niet mee; de aftrek blijft 5 wedstrijden. LET OP: alleen de wedstrijdcie kan een wedstrijd annuleren bij 7 Bft of meer.



Fred Matthee

Wedstrijdcommissie WSV Lauwerszee


---
Dit e-mailbericht is gecontroleerd op virussen met Avast antivirussoftware.
https://www.avast.com/antivirus
------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://sigmund.vandervlis.nl/pipermail/garnalennet/attachments/20180410/4ddc3c4c/attachment.html>


Meer informatie over de Garnalennet maillijst