[Garnalennet] Droogvallen op het wad, zaterdag 23 juni

Fred Matthee f.matthee op upcmail.nl
Ma Jun 18 13:39:11 CEST 2018


TOERTOCHT 2: Zaterdag 23 Juni 2018 Droogvalling op de Paesens Rede
Een trip in de nabije omgeving van Lauwersoog:
Niet ver van Lauwersoog, na ongeveer twee uur varen, droogvallen, zeevruchten zoeken en opeten!
In de buurt van boei PR3 laten we ons vastlopen, op een vooraf door ons verkende plek, waar volop mosselen en oesters te vinden zijn. Degenen die een garnalenkorretje hebben, vooral meenemen! Kunnen we daar ook van genieten. Idee is e.e.a. ter plaatse te bereiden en op te eten. Verdere benodigdheden, voor een maaltijd dus, worden door ons meegenomen. Let wel: hierna moet nog gevaren worden, dus houd rekening met een “BOB”.
RELEVANTE DATA: HW Lauwersoog 7.14 uur, LW Lauwersoog 13.16 uur.
De "Kokmeeuw" vertrekt als eerste schip, dit ivm haar diepgang van 1.2 meter om 7.30 uur uit de buitenhaven. Als u gelijktijdig mee wilt varen moet u om 7 uur, bij de eerste schutting door de sluis (Of de voorgaande avond al in de buitenhaven afmeren). Steekt u minder diep; de "Zeeëend" (Diepgang 92 cm) gaat om 08.00 uur door de sluis met de andere minder diepstekende schepen. Na anderhalf tot hooguit 2 uur zijn we op de plaats van bestemming en laten ons vastlopen.
We denken uiterlijk 3 uur na LW weer vlot te zijn; dat betekent rond 18 uur terug in de haven. Waarna “After Sail” in het Roode Hooft.
PALAVER VOORAF: Vrijdagavond 19 uur in het Roode Hooft.
In verband met mee te nemen etenswaar en bijbehorend drinken moet bekend zijn hoeveel personen mee willen doen vandaar: Inschrijfgeld per persoon € 5.-

Verstuurd vanaf mijn iPhone


Meer informatie over de Garnalennet maillijst