[Garnalennet] toertocht uitbreiding 13 & 14 juli

Gjalt Dupon g.dupon op home.nl
Vr Jul 5 23:13:41 CEST 2019


Beste mensen, leden van WSV lauwerszee en anderszins belangstellenden,

De toertocht naar Borkum werd afgelast ivm de weersomstandigheden. Om toch een wat langere toertocht aan te bieden is bedacht de korte droogvaltocht (op 13 & 14 juli) als het ware uit te breiden met een “tweede etappe”. Het eerste deel blijft, zoals in opzet bedoeld, een korte tocht, bedacht om mensen een eerste keer het Wad op te helpen. Naar een plek in de buurt van Lauwersoog, daar droogvallen en na loskomen retour naar Lauwersoog. Dat blijft nog zo, maar... Om de tocht te verlengen kan ook na loskomen koers gezet worden naar de oostpunt van Schiermonnikoog. Daar voor de tweede keer droogvallen en de nacht doorbrengen. Laagwater valt rond 3 uur, het grootste deel van het vastliggen zal ‘s nachts zijn. Dat geeft een goede kans op een redelijke nachtrust. De volgende ochtend terug richting Lauwersoog. Vroege vogels kunnen dan, desgewenst, en mits ze echt vroeg vertrekken, nog deelnemen aan de  “Waddenwedstrijd op het oostelijk Wad” (die start om 11.00 uur). Een meer uitgebreide beschrijving staat op de website!

Ook hierbij kunnen niet al te diep stekende kielschepen meevaren; men moet dan op enige afstand ankeren. Natuurlijk kunnen motorboten ook mee!

Een aantal mensen hebben al aangegeven mee te willen varen maar hopelijk gaan er nog meer mee!

Alles natuurlijk onder voorbehoud, bijvoorbeeld m.b.t. de weersomstandigheden. Alternatieven worden op het palaver, Vrijdag 12 Juli om 20 uur in het “Roode Hooft”, besproken.  

Hartelijke groet,

Gjalt Dupon

------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://sigmund.vandervlis.nl/pipermail/garnalennet/attachments/20190705/74e8d610/attachment.html>


Meer informatie over de Garnalennet maillijst