[Garnalennet] Nieuws Robbengatsluis van de WSV Lauwerszee

Richard Danel Danel op soundhealth.onmicrosoft.com
Zo mei 10 18:48:36 CEST 2020


De voorgaande berichten over de Robbengatsluis bevatten weliswaar een aantal correct weergegeven feiten, maar niet is vermeld dat veel maatregelen om besmettingen te voorkomen zijn gericht op het beperken van personenverplaatsingen. 
Ik zeil graag op de Wadden en hoe jammer ik het zelf ook vind, beperkte schuttingstijden helpt. Immers; meer varen op het Wad betekent meer mensen naar Lauwersoog en andere jachthavens.
Zo zijn er vele voorbeelden te noemen van maatregelen die met de beste bedoelingen zijn genomen door beleidsmakers en zorgverleners. Okee, er is sprake van voortschrijdend inzicht, onvolkomenheden die weer moeten worden bijgesteld, maar ja een pandemie als deze komt dan ook eens in de zoveel tientallen jaren voor. 

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er minimaal overleg is geweest. En dan nu een kort geding?! Hoe haal je het in je hoofd?! Staan hier de beste virologen aan de wal?
De toonzetting van de berichten erover stuit me tegen de borst. 
Maar ik hoop dat we van ons bestuur wijsheid mogen verwachten dat ze zich minder activistisch zullen opstellen, in goed overleg treden en feitelijk terug rapporteren. 
En dat ons bestuur respect toont voor instanties die het moeten doen met de onzekerheden die een crisis als deze met zich meebrengt.
Ook in deze situatie mogen we goed zeemanschap verwachten. 
Ramkoers vermijden, ook als je denkt dat je 'voorrang' of 'gelijk' hebt. Al brengt dat onvolkomenheden met zich mee, die kunnen worden opgelost in een tijd waarin overleg en wederzijds respect een belangrijke plaats verdienen.   

Richard Danel, arts



-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Garnalennet <garnalennet-bounces op sigmund.vandervlis.nl> Namens Kees Barlagen
Verzonden: donderdag 7 mei 2020 13:39
Aan: garnalennet op sigmund.vandervlis.nl
Onderwerp: Re: [Garnalennet] Nieuws Robbengatsluis van de WSV Lauwerszee




Meer informatie over de Garnalennet maillijst