[Garnalennet] meepraten over Natura 2000

Brouns FSPM, Frank f.s.p.m.brouns op pl.hanze.nl
Do Mrt 22 17:51:47 CET 2012


Beste Jeroen,Als je blieft geen lagere waterstand in de zomer! Ons kielschip ( diepgang 1.45) heeft 's zomers al moeite om aan de rand van de geul te verkeren en aan een eilandje af te meren. En laten we wel wezen natuurbehoud is prachtig, maar we praten wel over door mensen aangelegde natuur. De Lauwerszee was een andere (wadden)biotoop. Ook extra bomen hoeven van ons niet. Weidevogels hebben graag open ruimte, en dat strookt prima met zeilen.

En waterstand in de winter: het scheelde deze winter weinig of het Roodehooft had natte voeten gekregen. Moeten we het clubhuis op een wierde gaan herbouwen?

Met vr. groet, Frank Brouns

________________________________
Van: garnalennet-bounces op lauwerszee.nl [garnalennet-bounces op lauwerszee.nl] namens ronald en marijke [catamarantortuga op gmail.com]
Verzonden: woensdag 21 maart 2012 16:38
Aan: garnalennet op lauwerszee.nl
Onderwerp: Re: [Garnalennet] meepraten over Natura 2000

Hallo Jeroen
Op een aantal punten ben ik het niet met je eens:
Als je blieft geen bomen, het is juist een gebied voor vogels die van rietlanden houden. Bovendien houden bomen heel veel zeilwind tegen.
Het waterpeil is zomers helemaal niet zo hoog, zelfs met onze catamaran lopen we regelmatig vast, vooral in de buurt van het Stropersgat, dat is juist een heel leuk rondje om te varen, dus als je blieft niet afsluiten.
Wat de stern betreft, daarvoor mogen ze best een stuk afsluiten bij de dijk


Dus ik hoop dat er misschien nog wat meningen gegeven worden, dan wordt het een wat breder gedragen gesprek. Helaas kan ik zelf niet op die dag. groeten Marijke de Boer


Meer informatie over de Garnalennet maillijst